Tarptautiniame APVA vebinare – prognozės apie šiltnamio efektą sukeliančių dujų poveikį skirtingiems sektoriams

Geroji Europos praktika ir ŠESD modeliavimo tobulinimas Lietuvoje – temos, kurios buvo diskutuotos balandžio 27-28 dienomis Agentūros organizuotame tarptautiniame vebinare „Šiltnamio efektą sukeliančių dujų prognozių modeliavimas“. Renginys organizuotas, bendradarbiaujant su Europos Komisijos TAIEX Peer to Peer programa.
Vebinare dalyvavo Aplinkos ministerijos, Aplinkos apsaugos agentūros ir Aplinkos projektų valdymo agentūros atstovai. Patirtimi dalinosi Italijos aplinkos prognozių ir tyrimų instituto (ISPRA) vyriausieji tyrėjai – ekspertai Emanuele Peschi ir Antonio Caputo, pristatę geruosius pavyzdžius, susijusius su priemonių vertinimu, modeliavimo proceso valdymu, indikatorių naudojimu bei poveikio skirtingiems sektoriams skaičiavimu.
Agentūros Klimato kaitos skyriaus vedėjos Neringos Liudavičienės teigimu, patyrusių Europos šalių geroji praktika yra svarbi, planuojant nacionalinius veiksmus ir apjungiant visas suinteresuotas šalis bendram tikslo siekimui. „Susiedami efektyvią ŠESD modeliavimo sistemą su politikos priemonių vertinimu, užtikrinsime ilgalaikę transformaciją link žalesnės ir labiau klimatui neutralios ekonomikos“, – teigė  N. Liudavičienė.
 

Dalintis socialiniuose tinkluose