Virš 1300 gyventojų prašymų už beveik 11 mln. eurų – tiek norinčių modernizuoti savo namus

Šiandien baigėsi kvietimas gyventojams teikti paraiškas dėl 1-2 butų gyvenamųjų namų modernizavimo. Viso Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) sulaukė 1307 prašymų už beveik 10,9 mln. eurų. Kvietimui buvo skirta 11 mln. eurų Klimato kaitos programos lėšų.
Daugiausiai, net 893, numatoma renovuoti F energinės klasės namų. Kitoms klasėms priskiriamų renovuojamų namų kiek mažiau – 72 D, 53 C, 143 G ir 145 E klasės.
Jei visus pateiktus projektus gyventojai įgyvendintų, tai būtų renovuota daugiau kaip 148 tūkst. kvadratinių metrų būsto – kas prilygsta virš 20 futbolo stadionų.
Vidutinis išmokos dydis siekia virš 8 tūkst. eurų. Maksimali kompensacija vienam projektui gali siekti iki 14 500 eurų. Kompensacinės išmokos dydis apskaičiuojamas padauginus namo naudingą plotą iki atnaujinimo (modernizavimo) iš fiksuoto dydžio. Fiksuotas dydis už 1 kvadratinį metrą namo naudingo ploto – 75 eurų.
Parama bus skiriama, jeigu atnaujinus (modernizavus) namą bus pasiekta ne mažesnė nei B namo energinio naudingumo klasė ir sumažintos skaičiuojamosios šiluminės energijos suvartojimo sąnaudos ne mažiau kaip 40% lyginant su skaičiuojamosios šiluminės energijos sąnaudomis iki atnaujinimo (modernizavimo).
Paraiškas buvo galima teikti visą mėnesį – nuo gegužės 3 d. iki birželio 1  d.
APVA per birželio mėnesį įvertins visas gautas paraiškas ir liepą gyventojai jau žinos, ar jiems bus rezervuota parama gyvenamųjų namų modernizavimui.

Dalintis socialiniuose tinkluose